Boerhaavegroep bij scoutingwedstrijd

Foto: PR Scouting Boerhaavegroep Voorhout

In het weekend van 15 tot 17 april vonden weer de regionale Scoutingwedstrijden plaats. De verkenners en padvindsters van Scouting Boerhaavegroep Voorhout deden hier aan mee en hebben de 13e, 26e en 40e plaats behaald. Een prestatie om trots op te zijn.

Tijdens de regionale Scoutingwedstrijden gaan scouts uit de hele regio de strijd met elkaar aan. Dit gebeurt op het gebied van echte Scoutingactiviteiten. De scouts moeten tijdens het weekend een eigen keuken pionieren (bouwen met hout en touw), koken op hun eigen tafelvuur en natuurlijk hun tent op de goede manier opzetten. Daarnaast hebben de scouts een themapresentatie gegeven die aansloot bij het thema van de regionale Scoutingwedstrijden: ‘Iets met een boom’.

Het was een groot succes. Met meer dan 350 deelnemers was het een gezellig weekend in Bentveld. De padvindsters en verkenners van de Boerhaavegroep hebben het erg naar hun zin gehad en erg veel geleerd. Ze moesten dit weekend helemaal zelf doen, waardoor goede samenwerking erg belangrijk was. De scouts moesten zich sociaal opstellen en hun grenzen verleggen. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige volwassenen.

“Het was een zeer gezellig boel.”

Blijf op de hoogte van alle activiteiten op de Facebookpagina van Scouting Boerhaavegroep Voorhout. Volgend jaar is de Boerhaavegroep Voorhout zeker weer van de partij!

Cookieinstellingen