Zwaar programma breekt Foreholte op

Nog nauwelijks bijgekomen van de fysiek stevige pot handbal in Cothen tegen Fortissimo van afgelopen zondag, kwam op dinsdag DSVD in de Tulp op bezoek. DSVD had inmiddels één wedstrijd meer gewonnen in de nacompetitie, dus Foreholte moest winnen om nog kans te maken voor promotie naar de ere-divisie.

Morgen speelt concurrent VZV nog en dan moet zaterdag blijken wie van deze beide teams de meeste punten heeft. Door het verlies met 18-25 tegen DSVD heeft Foreholte haar kansen verspeeld.

Foreholte-DSVD 19-4-2016 nr. 1

De eerste helft nam DSVD brutaal de leiding, om deze niet meer af te staan, op de 13-13 na vlak voor rust (13-14). De eerste helft liet zich al aanzien, dat het verdedigend minder goed verliep als anders. De beweeglijke dames uit Deurningen stelde Foreholte regelmatig voor problemen.

Aanvallend was er bij de 6-0 verdediging van DSVD voor Foreholte gelegenheid om van afstand te knallen, maar dat kwam er niet echt van. Halverwege de eerste helft stond Foreholte met 6-11 achter, maar men wist toch door hard werken terug te komen tot 13-13. Met de stand 13-14 werd gerust.

Foreholte-DSVD 19-4-2016 nr. 2 - kopie

Daar er zondag tegen Fortissimo in de tweede helft uit een ander vaatje werd getapt, beloofde dat misschien ook weer te gebeuren. Het tegengestelde bleek waar. Pas na 14 minuten wist Lisanne Ruiter het doelpuntenaantal op 14 te brengen. Het spel was onsamenhangend en weinig getuigen van beleving.

DSVD ging echter gewoon door met scoren, ondanks dat ook zij niet hun beste spel lieten zien. Na 20 minuten was het 15-22. De laatste 10 minuten lieten weinig spectaculairs zien, behalve dat DSVD nog een aantal tijdstraffen kreeg te verwerken. Foreholte wist hier niet echt van te profiteren (3 strafworpen missen) en zo eindigde de wedstrijd in 18-25.

De scores

• Wendy Smits 7,
  • Naomi Hoogervorst 3,
  • Saskia Kolster en Lisanne Ruiter beide 2,
  • Ramona Vink, Lize Vrolijk, Kim Schuurbiers en Britt van Leijden allen 1 .

Zaterdag de 23 ste laden de Voorhoutsen zich voor de laatste keer van dit seizoen op voor de wedstrijd tegen VZV in ’t Veld om 20.30 uur. Supporters zijn welkom om aan te moedigen en de meiden te bedanken voor het mooie seizoen .