Eerste paal Huis op de Waard geslagen door bewoner

Foto: Marente

Donderdag 24 maart is de eerste paal geslagen van het nieuwe Huis op de Waard in Leiden. De feestelijke gebeurtenis werd voltrokken door de langstwonende bewoner Mevrouw Tetteroo (90) en twee leden van de cliëntenraad, aangemoedigd door wethouder van Gelderen en mevrouw Augustinus van het Zorgkantoor.

Leiden is straks een prachtige en moderne woonzorglocatie rijker. De huidige bewoners verblijven nu in een tijdelijke locatie in Warmond. In 2017 gaan de deuren van Huis op de Waard in Leiden open en verhuizen zij naar hun gloednieuwe appartement.

Huisvesting voor diverse doelgroepen

Manager van Huis op de Waard, Gerda van der Tang, vertelt hoe de nieuwbouw eruit gaat zien:

Rondom een groene binnentuin worden 103 appartementen gebouwd die woonruimte bieden aan diverse groepen ouderen. Zo komen er 43 huurappartementen waar senioren zelfstandig wonen, zo nodig met thuiszorg. Er komen 16 appartementen voor mensen die intensieve, lichamelijke zorg nodig hebben. En ruim 40 appartementen worden speciaal ingericht voor mensen met dementie, volgens het succesvolle ‘kleinschalig wonen concept.”

marente

Zorghart van Leiden

Nog meer dan vroeger wordt Huis op de Waard een levendig centrum voor ouderen om te wonen en elkaar te ontmoeten. Van der Tang: “We staan bekend als het zorghart van Leiden en dat gaan we waarmaken. Zo komt er dagbesteding, een activiteitencentrum en een restaurant. Ook hopen we dat er allerlei initiatieven ontstaan met verenigingen en ondernemingen uit de wijk. Een plek waar altijd iets te doen is en waar mensen graag zijn.”

Overigens is het zorghart straks niet alleen levendig, maar ook duurzaam. Bij de nieuwbouw en renovatie worden namelijk extra bovenwettelijke milieumaatregelen genomen. Het belang van een goed milieu in de binnenstad van Leiden wordt hiermee benadrukt.

Fusie met Marente

Vorige week op 17 maart is Huis op de Waard gefuseerd met Marente. Dit was nodig voor Huis op de Waard vanwege de toenemende externe eisen en de financiële situaties. Door de fusie met Marente is de nieuwbouw veilig gesteld en kan Leiden zich verheugen op de terugkomst van deze zorginstelling binnen de singels van Leiden.

Cookieinstellingen