Irma Ooijevaar en Roos van Sen winnaars Willem Wilmink Dichtwedstrijd

Foto: pixabay

Irma Ooijevaar uit Sassenheim heeft de derde prijs behaald in de Willem Wilmink Dichtwedstrijd. De eerste prijs werd gewonnen door Roos van Sen uit Haarlem. Bijzondere bijkomstigheid is dat beide dichters bij de gemeente Teylingen werken.

De prijs werd zondag voor de twintigste keer uitgereikt in Almelo. Dit jaar werden 177 gedichten ingezonden. Irma Ooijevaar (39) en Roos van Sen (44) behoorden tot de tien genomineerden. Deelnemers waren verplicht de zin ‘Wat moeten we toch met al die vogels’ in hun gedicht te verwerken. Die zin was bedacht door gastdichter en jurylid Ellen Deckwitz.

Irma Ooijevaar deed vorig jaar ook mee aan de Willem Wilmink Dichtwedstrijd, toen eindigde ze als vijfde. Eerder werden haar teksten geselecteerd voor de liedtekstwedstrijd van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Van 2010 tot 2012 was ze Teylinger dichter. Roos van Sen won in 2013 de Opium Verhalenwedstrijd. Eind mei verschijnt haar bundel ‘Geweld van kleine woorden’ bij uitgeverij Magonia.

Tijdens de middag droegen alle genomineerde dichters hun inzending voor. Verder waren er voordrachten van gastdichter Ellen Deckwitz en een aantal van haar voorgangers, onder wie Ivo de Wijs, Patty Scholten, Jean Pierre Rawie en Jan Boerstoel. Het initiatief voor de dichtwedstrijd werd in 1996 genomen door de Twentse dichter Willem Wilmink.

Cookieinstellingen