Sassemse Verschoor bergt trein Dalfsen

Foto: YouTube RTV Oost

Het Sassenheimse kraanbedrijf Verschoor is sinds dinsdagmiddag met zeven man en een 300 tons kraan bezig geweest om de verongelukte trein in Dalfsen te bergen.

Dinsdagochtend reed de trein op volle snelheid tegen een hoogwerker op een spoorwegovergang in Dalfsen. De trein ontspoorde en kwam op de zijkant in het weiland terecht.

De modderige ondergrond waar alles in wegzakt, maakte het geen gemakkelijke klus. Het bedrijf Verschoor heeft ruime ervaring in het kraan en hijswerk, dus wist hier wel raad mee. Met rijplaten werd de ondergrond verstevigd en kon de kraan het weiland in.

In eerste instantie werd er vanuit gegaan dat de bergingswerkzaamheden tot donderdagochtend zouden gaan duren, maar zojuist liet Verschoor weten dat de werkzaamheden zijn afgerond en dat alles voorspoedig is verlopen.

Bij de berging van de trein is voorzichtig te werk gegaan om ervoor te zorgen dat de treinstellen niet verder beschadigden. Het onderzoeksteam kan hier zo nadien nog verder onderzoek in doen naar de oorzaak en de toedracht van het ongeval. De machinist van de trein overleefde de botsing met de hoogwerker niet, zes mensen raakten gewond.

Cookieinstellingen