Jesus Christ Superstar door MuBo

Foto: Stichting MuBo

Jesus Christ Superstar, met bekende nummers als Alles is nu veilig, Hosanna, Hoe moet ik van hem houden, Gethasame en Superster wordt gespeeld als grote productie in het Paasweekend van 2016.

Jesus Chris Superstar is een rockopera en de eerste musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. De toneeluitvoering werd, net als de film die van de musical verscheen, een groot succes. De rockopera werd in 1970 uitgebracht als album (met zang van onder andere Ian Gillan, Yvonne Elliman, Murray Head en Barry Dennen) en werd vervolgens als musical op de planken gebracht in Londen en op Broadway.

Het verhaal van de musical wordt grotendeels verteld vanuit Judas en gaat over de laatste week uit het leven van Jezus. Judas neemt afstand van Jezus, die volgens hem de aandacht teveel op zichzelf laat richten en te weinig op de goede daden die hij doet. De hogepriesters zijn bang dat hun gezag ondermijnd wordt door Jezus, wanneer van het volk hem volgt.

Judas en de priesters komen tot overeenstemming en Jezus wordt verraden. Judas pleegt zelfmoord. Herodes die Jezus als een goochelaar beschouwt stuurt hem naar Pontius Pilatus. De Romeinse gouverneur heeft zelf geen probleem met hem. Toch laat hij, onder druk van het volk, de halsstarrige Jezus kruisigen.

Tijden opvoering

  • zaterdag 26 maart: 20.15 uur (premiere)
  • zondag 27 maart: 14.00 en 20.15 uur (eerste paasdag)
  • maandag 28 maart: 14.00 uur en 20.15 uur (tweede paasdag)

Entree: € 22,50 (kaarten verkrijgbaar via de website of via www.stichtingmubo.nl). locatie: De Muze in Noordwijk.

Reacties