WhatsApp Buurt Preventie in Voorhout

Foto: logo WhatsApp Buurt Preventie

Voorhout is sinds kort aangesloten op WhatsApp Buurt Preventie (WABP). Door dit sociale netwerk via WhatsApp kan de veiligheid in Voorhout vergroot worden en kan er bij een verdachte situatie snel gereageerd worden.

Omliggende dorpen gingen de initiatiefnemer al voor, onder andere in Sassenheim, Noordwijk en Oegstgeest is de Buurt Preventie via WhatsApp al langere tijd een groot succes. Voorhout kon natuurlijk niet achter blijven, en woord werd bij daad gevoegd.

De kracht van de buurt WhatsApp ligt in het snel kunnen bereiken van veel dorpsgenoten, waardoor het voor mensen met slechte bedoelingen veel lastiger gemaakt wordt. Ook heeft de aanwezigheid van een dergelijke buurt WhatsApp een preventieve werking, waardoor de criminaliteit in Voorhout af kan nemen.

Omdat de WhatsApp groep puur bestemd is voor alarmerende berichten, is er ook een groepspagina op Facebook aangemaakt. Deze pagina moet een zogeheten ‘babbelbox’ van de WhatsApp Buurt Preventie Voorhout worden. Hier is plek voor overige communicatie zoals nieuwtjes, humor, wetenswaardigheden maar vooral reacties van groepsleden.

Aanmelden voor WhatsApp Buurt Preventie Voorhout kan door een mailtje te sturen naar [email protected] Om de ledenlijst zuiver te houden wordt verzocht om bij de aanmelding naam, adres en het mobiele telefoonnummer mee te sturen.

 

Reacties

Cookieinstellingen