Gemeente Teylingen en Stiwa tekenen overeenkomst

Foto: Gemeente Teylingen

Op donderdag 18 februari heeft wethouder Bas Brekelmans namens de gemeente met Stiwa Exploitatie en Beheer (Stiwa) een nieuwe huur- en subsidieovereenkomst ondertekend. Vanuit Stiwa waren bestuursleden Jan Regeer en Jan Hendrik van Steensel aanwezig om te tekenen.

Meerjaren huur- en subsidieovereenkomst

Wethouder Bas Brekelmans en Stiwa hebben de huur- en subsidieovereenkomst voor vier jaar verlengd. De gemeente heeft het beleid om (binnen)sportaccommodaties in beheer over te dragen aan een stichting en heeft daarbij gekozen om met Stiwa door te gaan. De stichting beheert de sportaccommodaties zodat inwoners kunnen sporten.

Stiwa

Stiwa verzorgt de exploitatie en het beheer van maatschappelijke voorzieningen in de gemeente Teylingen, waaronder het zwembad en alle binnensportaccommodaties. Stiwa is sinds 2011 de nieuwe naam van de voormalige Stichting Wasbeek en is al meer dan twintig jaargespecialiseerd in het beheer en onderhoud van sport- en recreatieaccommodaties. In 2015 heeft Drijver en Partners onderzoek verricht naar de exploitatie van Stiwa. Hieruit is gebleken dat zij haar taken serieus neemt en goed uitvoert.

Duurzaamheid

Al jaren staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Stiwa. De afgelopen 20 jaar is in het kader van MVO/Duurzaam/Duurzaam Ondernemen al een reeks van duurzame- en energiebesparende maatregelen toegepast, met als doel de milieubelasting te verminderen. Op de daken van Sport- en Recreatiecomplex Wasbeek, sporthal De Tulp en sporthal De Korf is Stiwa momenteel bezig om 1712 zonnepanelen te plaatsen. Goed voor in totaal 776.700 kwH elektra opwekking per jaar.

Cookieinstellingen