Liefdevolle actie FNV bij Marente

Foto: FNV voor Zorg

De actie die de FNV voor zorg samen met haar leden hield op maandagmiddag bij het hoofdkantoor van Marente in Voorhout, stond geheel in het teken van Valentijnsdag.

De reden dat er actie gevoerd werd, was vanwege de vastgelopen onderhandelingen over het sociaal plan. Na ongeveer een half jaar onderhandelen met FNV, NU’91 en CNV, besloot bestuurder Gerrit Jan Vos om het oude sociaal plan, getekend door CNV en NU’91, te verlengen tot juni. Tegen die tijd gaan namelijk andere wetten gelden met betrekking tot het sociaal plan en het ontslaan van medewerkers.

IMG_0102 small

Valentijnsactie

De unieke Valentijnsactie stond in het teken van ‘Hart voor de collega’s’ en hierbij zouden de medewerkers tijdens een speeddate alvast op een liefdevolle manier afscheid willen nemen, bij wijze van van spreken dan. Daarbij hadden ze honderden Valentijnskaarten gemaakt, compleet met gebroken harten en het liefdevolle verzoek om voor een beter sociaal plan te tekenen.

IMG_0103 smallIn eerste instantie had Gerrit Jan Vos ingestemd met de speeddate sessie in de kantine, maar tijdens de date ging hij verder niet inhoudelijk in op het verzoek van de actievoerder.

Ik heb een afspraak dat de andere bonden (CNU en NU’91) een achterban raadpleging gaan doen, tot die tijd kan ik niets.” (Gerrit Jan Vos, voorzitter bestuur Marente)

De FNV streeft ernaar dat alle medewerkers onder eenzelfde sociaal plan komen te vallen, gelijke monniken, gelijke kappen.

IMG_0131 small

In het verlengde van de bezuinigingen in de zorg, kunnen een paar honderd mensen hun banen bij Marente de komende jaren kwijtraken. In het huidige voorstel worden de scholingskosten verrekend met de vergoeding van de werkgever aan de werknemer bij het einde van het dienstverband (transitievergoeding) en is de mobiliteitsperiode korter.

Het is volgens de FNV niet eerlijk dat iemand de omscholingskosten voor het vinden van een nieuwe baan uit eigen zak moet betalen. Daarom wil de FNV een Sociaal Sociaal plan.

Reacties

Cookieinstellingen