Praalwagens Bloemencorso 2016 gepresenteerd

Maandagavond heeft in Radison Blu Hotel Palace in Noordwijk de presentatie gevonden van de praalwagenontwerpen. Deze stond geheel in het teken van het corsothema 2016 ‘Flowers & Fashion’.

Deze avond is speciaal bedoeld voor de praalwageneigenaars en vertegenwoordigers van de betrokken commissies en vertegenwoordigers van de stekersverenigingen. De ontwerpen zijn gemaakt onder aanvoering van Art Director Wilma Mesman”, zo liet corsovoorzitter Leo van der Zon weten tijdens zijn openingstoespraak.

Tevens stond hij stil bij de laatste ontwikkelingen, waaronder de start met de tribune aan de Rijksstraatweg in Sassenheim en het ter hand nemen van de organisatie van het corso in de gemeente Haarlem en zei hij verheugd te zijn om drie nieuwe praalwagendeelnemers IAA fresh, Volksrepubliek China en Thailand and Pattaya City te mogen verwelkomen.

Tijdens de presentatie zaten alle gasten aan de catwalk. Ter inleiding van elk ontwerp werd steeds een filmpje vertoond, waarbij de praalwageneigenaar vertelde waarom het zo belangrijk is voor hem/haar gemeente of organisatie om deel te nemen aan het Bloemencorso van de Bollenstreek. Steeds na twee filmpjes werden de betreffende praalwagenontwerpen getoond, waarbij twee mannequins van Ketwalk kleding en schoenen showde van onder andere Domus uit Hillegom en Hielz.

Bij de praalwagenontwerpen van de gemeente Haarlem, het Ondernemersfonds binnenstad Haarlem en Rabobank Hillegom – Haarlem e.o. liepen ook twee Haarlemse Bloemenmeisjes op de catwalk mee. De mannequins overhandigden eveneens de praalwagenontwerpen aan de praalwagendeelnemers.

Als speaker had Roberto ter Hark (VVD-Noordwijk) zich opgeworpen om de avond aan elkaar te praten. De avond werd afgesloten met het uitbrengen van een toast op het Bloemencorso van de Bollenstreek.

Bekijk de praalwagenontwerpen door hierboven op ‘Fotoserie’ te klikken. Ze zijn ook te vinden op de corsowebsite.

Reacties