Teleurstelling voor Watertuin

Foto: Lisa de Blok

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag werd de kwestie rondom Watertuin besproken. Met een tribune vol belangstellenden, werd er over het lot van de Watertuiners gestemd.

Lees ook: De wanhoop van Watertuin

In een poging van het CDA werd nog met een amendement geprobeerd om het uitgangspunt van het nieuwe bestemmingsplan niet specifiek op recreatief uit te laten komen. Hierdoor zouden ook de huidige eigenaren zonder een persoonlijke gedoogbeschikking alsnog de keuze hebben om permanent in Watertuin te gaan wonen.

Dit amendement werd alleen door de leden van het CDA gesteund en dus, met zes stemmen voor en negentien stemmen tegen, verworpen. Trilokaal kwam nog met een voorstel om de besluitvorming een aantal weken uit te stelen om te onderzoeken hoe de gemeente Kaag en Braassem een vergelijkbaar probleem heeft opgelost. Ook hier werd geen meerderheid van de gemeenteraad enthousiast van.

Uiteindelijk werd het hamerstuk met zes stemmen tegen en negentien stemmen voor aangenomen door de raad. Dit betekend dat het uitgangspunt voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan vastligt en dat enkel de bewoners die in 2003 een persoonlijke gedoog beschikking hebben verkregen, permanent in Watertuin kunnen blijven wonen.

Wethouder Brekelmans benadrukte nog wel dat er ruimte zou zijn voor ‘de schrijnende gevallen’. Als voorbeeld hiervan noemde hij een geval waarbij een partner van een overleden bewoner met een persoonlijke gedoogbeschikking, alleen zou overblijven in Watertuin en geen andere woning zou bezitten.

 

Reacties

Cookieinstellingen