Stand van zaken tenniscomplex STV

Foto: pixabay

De aanleg van een nieuw tenniscomplex op sportpark Roodemolen is een stap dichterbij. Na een proces van overleggen met de Sassenheimse Tennisvereniging STV, provincie en de gemeente Teylingen is gebleken dat de plannen niet in strijd zijn met provinciaal beleid. Het bestemmingsplan moet formeel nog wel voorgelegd worden.

Voor de realisatie van het tenniscomplex moet de sloot richting de polder verlegd worden. De gemeenteraad heeft in december 2014 ingestemd met de kaders van het plan. Sindsdien is uitvoerig overleg geweest met betrokken partijen over de verdere uitwerking van de plannen. De provincie concludeert nu dat de plannen voor de ontwikkeling van het sportcomplex past binnen haar beleid.

Volgens de provincie is de impact van de plannen op de belevingswaarde van de Roodemolenpolder beperkt. Er is amper verlies van openheid en geen substantiële verandering van grondgebruik, aldus de provincie. Wethouder Brekelmans gaf aan zeer verheugd te zijn met het standpunt van de provincie en ziet het als een doorbraak in het proces van de aanleg van het tenniscomplex.

Vervolg

Naast gesprekken met STV en stichting Roodemolen zal de gemeente weer verder in gesprek gaan met bewoners. Uit de vorige bijeenkomst kwam onder andere naar voren dat de bewoners het park willen behouden in de huidige staat. Hier wordt zoveel mogelijk gehoor aan gegeven.

Een bijeenkomst zal in het voorjaar georganiseerd worden om ook de bewoners de visualisatie van het plan, de uitkomsten van het licht- en geluidsonderzoek, het voorontwerp bestemmingsplan en de planning te presenteren.

Cookieinstellingen