Voorleesmarathon voor het goede doel

Foto: pixabay

Op 6 februari verzorgen de leden van de Lionsclub Slot Teylingen in de bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42) een voorleesmarathon. Met deze marathon stellen de Lions en de Bibliotheek het belang van voorlezen centraal. Tegelijkertijd wordt er met deze actie geld ingezameld voor de VoorleesExpress in de Bollenstreek.

Elsa (Frozen) en Prins Francis ‘KUS’

Om 10.00 uur openen Prins Francis  ‘KUS’ van Carnavalsvereniging De Saksen en de voorzitter van de Lions, Jan Ernst van Zanten, de Voorleesmarathon, waarna de Prins een half uur zal voorlezen. Om 10.00 uur komt ook ‘Elsa’ van Frozen, met dank aan Toneelvereniging Pankras!

Tot 14:00 uur kunnen de kinderen voor een kleine bijdrage met haar op de foto en uiteraard leest zij voor. Gedurende de dag is er van alles te beleven en om 16:00 uur sluiten we de voorleesmarathon af met een toepasselijke uitsmijter, komt allen voor het goede doel!

De VoorleesExpress in de Bollenstreek

De VoorleesExpress is een project waarbij het terugdringen van de taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 8 jaar centraal staat. Een vrijwilliger leest gedurende 20 weken, één uur per week voor bij laag-taalvaardige en/of anderstalige gezinnen en/of gezinnen waar geen voorleesritueel aanwezig is. De vrijwilliger betrekt ouders bij het voorleesritueel zodat zij het voorlezen op termijn, binnen de eigen mogelijkheden, over kunnen nemen en voort kunnen zetten.

Het project brengt gezinnen ook in aanraking met de bibliotheek, waardoor de weg naar het boek verkleind wordt. De VoorleesExpress is een landelijk programma en wordt inmiddels in meer dan 100 steden en dorpen in Nederland uitgevoerd.

De Bibliotheek Bollenstreek wil in drie jaar tijd minstens 85 gezinnen voorzien van een voorleesvrijwilliger. In het eerste voorleesseizoen (voorjaar 2015) is in de Bollenstreek aan 5 gezinnen in Teylingen voorgelezen. Het tweede voorleesseizoen is inmiddels in volle gang en wordt er voorgelezen aan 10 gezinnen in Teylingen.

Sponsoring van de Marathon

De VoorleesExpress wordt in de Bollenstreek gecoördineerd door één betaalde kracht (de projectleider) en draait verder volledig op vrijwilligers. Voor het welslagen van het project zijn gemotiveerde en betrokken voorleesvrijwilligers en coördinatoren nodig. Op de meerjarenbegroting van het project komt de bibliotheek nog middelen te kort om het gehele project tot en met 2017 te financieren. De Lionsclub Slot Teylingen komt met de Voorleesmarathon in actie om de financiering rond te krijgen.

U kunt helpen door een voorlezer van de Lions middels een (kleine) bijdrage te sponsoren. Zo draagt u een steentje bij aan het terugdringen van taalachterstand in Teylingen. Bent u geïnteresseerd? Neem contact op met Ronald van Ruiten via telefoonnummer 06-13134994 of mail [email protected]

Uiteraard kunt u een bijdrage voor de voorleesmarathon storten, en wel op rekeningnummer NL61 RABO 0147 9658 61 ten name van Lions Slot Teylingen onder vermelding van Sponsoring Voorleesmarathon.

Cookieinstellingen