Ter Leede junioren naar FIFA Gaming Toernooi

Foto: Ter Leede

Dat de Ter Leede jeugdspelers niet alleen op het echte voetbalveld, maar ook virtueel hun mannetje staan, lieten zij afgelopen week in hun eigen kantine op sportpark De Roodemolen in Sassenheim zien. Daar streden de A, B, en C junioren namelijk een hele avond in koppels van twee om de winst in het allereerste Ter Leede FIFA Playstation 4 toernooi.

Aan elkaar gewaagd

Het was een spannend toernooi. In de poulefase werden via de controllers geweldige duels op de beeldschermen uitgevochten, waarbij de deelnemende teams qua resultaten heel dicht bij elkaar bleven. Team Arsenal, bestaande uit Cody en Onno, en team Manchester City, vertegenwoordigd door Pepijn en Luc, kwamen uiteindelijke als beste uit de poulewedstrijden. Deze vier B-junioren mochten de finale op een groot scherm gaan spelen en bleken ook tijdens die laatste wedstrijd behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Eindtoernooi in PSV stadion

Het werden Pepijn en Luc, die uiteindelijk met een 1-0 winst de finale wedstrijd naar zich toe haalden. Zij mogen zich een jaar lang Ter Leede FIFA Playstation Koning noemen en de Sassenheimse roodgele club vertegenwoordigen bij het officiële World Record Gaming FIFA toernooi, dat binnenkort in het PSV stadion in Eindhoven wordt georganiseerd. Daar kunnen zij dan, met tegenstanders uit het hele land, op een scherm van maar liefst 14 bij 18 meter hun ‘gaming skills’ laten zien.

tekst: Sandra Borg – BORG Communicatie

Cookieinstellingen