Fietsen weer veilig dankzij Repair Café

Zaterdag was er weer een bijeenkomst van Repair Café Teylingen in de Ex-Voto, waarbij een start gemaakt werd aan het project Veilig Fietsen.

IMG_0655Van de kindergemeenteraad kreeg het Repair Café Teylingen 500 euro voor hun project om de fietsen van de leerlingen weer veilig de weg op te laten gaan. Voor de eerste ronde van het project waren de leerlingen van basisscholen uit Voorhout aan de beurt.

De fietsen werden voorzien van nieuwe verlichting, de remmen werden getest, de spaken nagekeken en natuurlijk niet te vergeten, voorzien van een nieuwe fietsbel. Daarnaast werd het een en ander uitgelegd door de fietsenmakers van het Repair Café Teylingen.

Tijdens de bijeenkomst werden ook weer de nodige reparaties verricht. Het was gezellig druk en ondanks dat veel reparateurs ziek waren of andere afspraken hadden, werd er hard gewerkt om alles weer werkend te krijgen. Zelfs het halogeenkacheltje, waar nog tot sluitingstijd aan werd geknutseld, ging het weer doen.IMG_0659

De volgende bijeenkomst van Repair Café Teylingen is op 20 februari. Hou de website in de gaten of like de Facebook pagina om op de hoogte te blijven.

 

Reacties

Cookieinstellingen