Informatiemiddag Wijs met Medicijnen

Foto: pixabay

Op maandag 18 januari 2016 organiseert KBO Sassenheim in samenwerking met Welzijn Teylingen een informatiebijeenkomst over senioren en medicijngebruik. Deze bijeenkomst biedt senioren die meerdere medicijnen gebruiken, informatie over veilig en goed medicijngebruik.

Apothekers Danusia Hendriksz en Karin Kempers beantwoorden uw vragen en geven advies en tips over hoe u uw medicijnen zo veilig en zo effectief mogelijk kunt innemen. Voor de pauze wordt verteld over de werking en bijwerkingen van medicijnen, de wisselwerkingen die medicijnen kunnen hebben en hoe u medicijnen juist kunt gebruiken. Ook het gebruik van hulp-middelen zoals een medicijndoos komt aan bod.

Na de pauze komt onder meer aan de orde wat u zelf kunt doen aan uw medicijngebruik. Kunt u bepaalde klachten aanpakken zonder medicijnen te gebruiken? Waar kunt u betrouwbare informatie vinden en waar vindt u een duidelijk leesbare bijsluiter? Daarnaast komt het gesprek met de arts aan de orde. Een goede communicatie tussen uzelf en uw arts en uw apotheker is essentieel. Welke problemen komt u tegen en wat kunt u daar zelf aan doen?

Tijdens de bijeenkomst is er voldoen gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. De bijeenkomst vindt plaats in het Onderdak (zaal 5/6, begane grond) en de zaal is open vanaf 14.00, de voorlichting begint om 14.30uur. Toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Welzijn Teylingen: 0252 -231805. Bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 uur- 15.00 uur en vrijdag van 9:00 uur tot 13:00 uur.

Reacties

Cookieinstellingen