Teylingen blijft Fairtrade Gemeente

Foto: Facebook pagina Fairtrade Gemeente Teylingen

Vrijdag 8 januari heeft de jury van Fairtrade Gemeente de aanvraag voor verlenging van de titel ‘Fairtrade Gemeente Teylingen’ positief beoordeeld. De jury vindt dat Teylingen voldoet aan de zes criteria van de campagne.

In 2014 werd Teylingen een Fairtrade Gemeente. Deze eretitel betekent dat de gemeente, bewoners, organisaties en bedrijven zich samen sterk maken voor Fairtrade. De titel krijg je niet voor niks, daarvoor is blijvende aandacht en actie nodig.

Binnen de volgende thema’s moeten blijvend inspanningen worden verricht voor een Fairtrade Gemeente titel:

  • Criterium 1: lokale werkgroep
  • Criterium 2: gemeentebestuur
  • Criterium 3: winkels en horeca
  • Criterium 4: bedrijven en organisaties
  • Criterium 5: media-aandacht
  • Criterium 6: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Eind 2015 is Teylingen opnieuw beoordeeld. In het juryrapport staan lovende woorden over de in Teylingen bereikte resultaten en enkele aanbevelingen voor verdere acties. De titel Fairtrade Gemeente wordt met dit juryrapport verlengd.

Het juryrapport bevestigt dat we in Teylingen op de goede weg zijn om samen vorm te geven aan duurzaamheid. Ik ben trots op de resultaten van de werkgroep Fairtrade. De verlenging van de eretitel ‘Fairtrade Gemeente’ is een stimulans om ook in 2016 stevig te blijven inzetten op duurzaamheid.” (Wethouder duurzaamheid Arno van Kempen)

De werkgroep Fairtrade zet zich actief in voor het behoud van de titel Teylingen Fairtrade Gemeente. Trias Kinderopvang had dankzij hen zelfs de primeur het eerste Fairtrade kinderdagverblijf van Nederland te worden. Kijk voor meer informatie op www.teylingenfairtrade.nl of op de Facebook pagina.

Cookieinstellingen