Stichting Vrienden van Bernardus schenkt labyrintfiets

Foto: Marente

De Stichting Vrienden van Bernardus bestaat 25 jaar. Dat hebben zij uitbundig gevierd door het organiseren van uitstapjes voor de bewoners van Bernardus.

Met de door hen gefinancierde bus zijn de bewoners overal heen gebracht; naar de Keukenhof, naar musea, naar de duinen voor huifkarritten, naar rondvaartboten voor tochten over de Kagerplassen en naar nog veel meer leuke bestemmingen.

Op 17 december werden de bestuursleden van de stichting, voorafgaand aan het door hen aangeboden kerstconcert in de tuinzaal van Bernardus, in het zonnetje gezet. Na afloop van het concert onthulde het bestuur de door hen op afdeling Dever geplaatste labyrintfiets.

Bewoner Sjaak de Vreugd fietste de door hem gekozen fietsroute door Volendam. Er kunnen dertien verschillende routes gefietst worden. Een van de bewoners fietst graag door Noordwijk, waar zij haar hele leven heeft gewoond. Een andere bewoner geniet tijdens het fietsen van een tocht langs bloeiende tulpen en hyacinten in de Bollenstreek.

Je kunt ook door de dierentuin fietsen”, zegt iemand. “nou, geef mij maar Lisse”, bromt een ander.

Kortom, een groot succes, waarbij bewoners met veel plezier in beweging komen. Zowel het fietsen als het genieten van de route op het scherm zorgen voor veel plezierige belevingen voor bewoners van de afdeling Dever in Bernardus.

 

Cookieinstellingen