SassemBourg gastheer Repair Café

Repair Café Teylingen hield afgelopen zaterdag, zoals iedere derde zaterdag van de maand, weer een bijeenkomst. Deze keer werd er gerepareerd vanuit het gloednieuwe SassemBourg in Sassenheim.

SassemBourg

De ruimte werd kosteloos beschikbaar gesteld door woonstichting De Vooruitgang. De duurzame bouw van SassemBourg sluit goed aan bij de doelstellingen van het Repair Café Teylingen. De energiezuinige LED verlichting in het gebouw, past dan ook goed aan bij het thema van deze maand: ‘LED there be light!’ Met een verzameling van verschillende lichteffecten werd een sfeervol karakter gegeven aan de nog onafgewerkte kale ruimte.

RCT12
Met deze synthesizer moest die avond nog een optreden worden gegeven.. gefixed!

Reparatie score

De opkomst van bezoekers was deze keer aan de lage kant, maar dat mocht de pret niet drukken. Van de 24 kapotte artikelen, werden er uiteindelijk 22 gerepareerd. Eén apparaat kreeg na de diagnose een advies mee, het andere apparaat bleek gewoon niet meer te repareren. Lastige gevallen zaten er tussen deze keer, zoals een paar naaimachines, een synthesizer en een oude buizenradio. Ingewikkelde techniek, maar voor de vrijwillige reparateurs een leuke uitdaging, en met succes!

RCT1Sinterklaas

Zowaar had Sinterklaas via een van de trouwe bezoeker alvast een paar pakjes voor het Repair Café Teylingen langs laten brengen, om aan de kinderen uit te kunnen delen. Een boel mooie kleurplaten voor de kinderhoek, een wonderbaarlijk aardig Sinterklaas gebaar!

Kindergemeenteraad

Het Repair Café Teylingen heeft bij de kindergemeenteraad een projectplan ingediend. Ze vragen een budget om de fietsen van de leerlingen te controleren en ervoor te zorgen dat ze de komende tijd weer veilig de weg op kunnen. Dinsdag zal er in het bestuurscentrum over worden gedebatteerd.

Cookieinstellingen