Op weg naar een Duurzaamheidsagenda

Foto: pixabay

Duurzaamheid is een speerpunt van de gemeente Teylingen. Om duurzaamheid nog krachtiger vorm te geven, stelt de gemeente een nieuwe duurzaamheidsagenda op.

Gemeente Teylingen wil daarbij graag een breed draagvlak voor de aanpak van duurzaamheid in de komende periode. Daarom vindt een inspraakronde plaats met een consultatie- en inspiratiedocument.

Koers en aanpak

Bij het opstellen van het consultatiedocument voor de nieuwe duurzaamheidsagenda is gestart met de uitgangspunten van het collegeprogramma 2014 -2018. Dit is aangevuld met de raadsbreed aangenomen motie om te werken aan 100% duurzaamheid in 2030.

Vervolgens zijn vier belangrijke trends op het gebied van duurzame ontwikkeling beschreven. De vier trends worden beschouwd als sturende inspiratie bij de verdere uitwerking van duurzaamheid. De vier trends zijn:

  • circulaire economie;
  • van marge naar mainstream;
  • de energieke samenleving;
  • sturen op condities.

Tenslotte komt de belangrijkste vraag aan bod: Wat gaan we doen? Aan de hand van 3 thema’s worden de eerste ideeën over wat we kunnen doen in de periode 2016-2018 beschreven.

  • Bedrijfsvoering, inkoop en beleid
  • Wonen, leefomgeving en mobiliteit,
  • Sociaal

Uitnodiging

Bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en instellingen in Teylingen worden uitgenodigd om hun projecten, wensen en voornemens in te brengen voor de nieuwe duurzaamheidsagenda. U kunt tot 27 november uw input sturen aan [email protected] of via de post aan Gemeente Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout. Alle input die de gemeente voor 28 november ontvangt, wordt betrokken bij de op te stellen duurzaamheidsagenda.

Proces

In september en oktober is in voorbereidende gesprekken (intern en extern) nadrukkelijk naar voren gekomen dat er een sterke wil is om in Teylingen tot kwalitatief hoogwaardige duurzame ontwikkeling te komen.

Een consultatie betekent niet dat elk idee dat nu in het consultatiedocument is opgenomen uiteindelijke de Duurzaamheidsagenda 2016-2018 haalt. In de consultatiefase worden ook nieuwe ideeën opgehaald die een plek verdienen in de duurzaamheidsagenda.

Tijdens en na de consultatieperiode zullen de projecten voorzien worden van tijdspad, kosten, actoren etc. Aansluitend stelt het college de definitieve Duurzaamheidsagenda 2016-2018 vast en legt die voor aan de Gemeenteraad. Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad van Teylingen om de definitieve duurzaamheidsagenda integraal te beoordelen en vast te stellen.

Voor meer informatie over duurzaamheid in Teylingen kunt u contact opnemen met Coördinator Duurzaamheid Bart van Konijnenburg via email [email protected] of telefonisch 140252.

Cookieinstellingen