Woonvisie voor Teylingen en regio

Foto: pixabay

De gemeente Teylingen heeft een actuele en moderne concept woonvisie opgesteld. Hierin staat de visie op wonen in Teylingen tot en met 2020. Deze visie gaat over veranderingen op de woningmarkt, nieuwe wetgeving en ook over de ambities van de gemeente op het gebied van wonen.

Teylingen heeft samen met Hillegom en Lisse de regionale woonvisie Bollen-3 opgesteld, dat een deel beslaat van de woonvisie. Door het opstellen van een woonvisie streeft de gemeente naar een geactualiseerd woningbouwbeleid.

De toekomstige woningmarkt vraagt om flexibiliteit, creativiteit en denken in kansen. Op die manier geven we ruimte aan ieder om zijn of haar eigen woonwens mogelijk te maken in onze gemeente.” (Wethouder Bas Brekelmans)

Samenwerking Hillegom en Lisse

In de concept woonvisie is extra aandacht voor bestaande kernen en bestaande woningvoorraad, duurzaamheid, wonen met zorg en welzijn, beschikbaarheid en doelgroepen en betaalbaarheid. De woningmarkt beperkt zich niet tot gemeentelijke grenzen, het beleid van de ene gemeente kan effect hebben op de woningmarktsituatie in de andere gemeenten. De drie gemeenten hebben afstemming gezocht in het woonbeleid en dit vastgelegd in een regionale woonvisie. Dit is één van de delen van de gemeentelijke woonvisie.

Streven naar betaalbare woningen

Zowel in de huur- als in de koopsector staat de betaalbaarheid onder druk. Voor huishoudens met een laag inkomen maakt de gemeente afspraken met de corporaties over het aantal goedkope en betaalbare sociale huurwoningen in de gemeente. Het streven is dat de inwoners met een laag inkomen zoveel mogelijk de voorraad goedkope en betaalbare huurwoningen bewonen. In nieuwprojecten wordt een aandeel huurwoningen in de sociale sector meegenomen.

Veel betrokkenen bij woonvisie

Het lokale woonbeleid kent veel betrokken partijen, zoals inwoners, woningcorporaties, ontwikkelaars, makelaars, zorg- en welzijnsorganisaties en belangenorganisaties. Bij het opstellen van de woonvisie hebben deze partijen een belangrijke rol gespeeld. Als vervolg op deze woonvisie maakt de gemeente prestatieafspraken met de corporaties. De huurders (organisaties) worden hierbij ook betrokken.

Reageren op de concept woonvisie

Het college is benieuwd naar uw reactie op de concept woonvisie en nodigt inwoners en andere belanghebbenden uit om te reageren op dit concept. Dat kan tot 16 december 2015. Mede op basis van de inspraakreacties doet het college vervolgens een voorstel aan de gemeenteraad om de Woonvisie Teylingen 2015-2020 vast te stellen. De concept Woonvisie kunt u ook raadplegen op de website van de gemeente Teylingen.

Cookieinstellingen