KVO veiligheidscertificaat Sassenheim

Foto: Keurmerk Veilig Ondernemen

Op zaterdag 7 november krijgt het winkelcentrum van Sassenheim de symbolische eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Burgemeester Carla Breuer legt om 12.15 uur de eerste KVO-ster in het trottoir voor de ingang van park Rusthoff.

Aansluitend plakt de burgemeester bij één van de ondernemers de bijbehorende sticker op de deur. Inwoners kunnen van 11.00 tot 14.00 uur terecht bij de veiligheidskraam bij park Rusthoff voor informatie en tips over veiligheid, zoals burgernet, brandveiligheid en het voorkomen van woninginbraken. Kinderen mogen een brandweerauto en politieauto’s van binnen bekijken.

Eerste ster van KVO keurmerk

Het KVO is een keurmerk dat werkt met certificaten. Het KVO-certificaat krijgen de partijen ondernemers, gemeente, politie en andere relevante partijen als ze aantonen dat ze gezamenlijk effectieve en structurele maatregelen treffen om de veiligheid te waarborgen. In Teylingen hebben de TOV Sassenheim, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de politie, de brandweer en de gemeente de krachten gebundeld.

Het winkelcentrum van Sassenheim ontvangt zaterdag de eerste ster voor de maatregelen die de vertegenwoordigers van de Teylingen Ondernemers Verenging (TOV) Sassenheim samen met de gemeente Teylingen, politie en brandweer hebben genomen. Deze maatregelen bestaan onder andere uit:

  • de aanleg van een ‘safety spot’ (witte halve cirkel) bij de geldautomaat van de ABN AMRO,
  • de opzet van een BHV collectief,
  • het in kaart brengen van locaties van AED apparaten,
  • het bijplaatsen van een groot aantal fietsenrekken,
  • het rechtzetten en schoonmaken van alle verkeersborden.

Veiligheidstips voor onze inwoners

Inwoners krijgen zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur gratis veiligheidstips, zodat zij zelf ook een actieve bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid van hun woon- en leefomgeving. Het winkelend publiek is van harte welkom en kan terecht bij de veiligheidskraam. De gemeente, politie en brandweer geven daar informatie en tips over onder meer burgernet, brandveiligheid en het voorkomen van woninginbraken. Kinderen mogen achter het stuur van een echte brandweerwagen plaatsnemen en ze mogen twee bijzondere politieauto’s van binnen bekijken.

Samenwerken aan een veilig winkelcentrum

Elke drie jaar wordt een nieuwe meting gedaan. In totaal zijn er vijf sterren te behalen. Begin 2015 is dit project gestart met als doel het winkelgebied in Sassenheim nog veiliger en aantrekkelijker te maken. Voor de toekomst staan onder andere acties gepland als het plaatsen van verlichting op diverse donkere plekken, het vervangen van verouderd straatmeubilair en het organiseren van trainingen op het gebied van overval, agressie en winkeldiefstal.

Cookieinstellingen