Griezelen in Park Rusthoff

Wie zich op zaterdagavond 31 oktober in Park Rusthoff waagden, moest niet bang aangelegd zijn. Het park was overgenomen door heksen, tovenaars, griezels, monsters en ander gespuis op deze avond van Halloween.

Op de klok van 7 uur ging de poort open en kwamen de eerste kinderen, voorzien van lampion, het park in. Een lange stoet kleine spookjes wandelde met hun lampion door het donkere park op weg naar het eiland van Park Rusthoff.

Hier was voor hen van alles te beleven, een verhalenverteller, een toverdrankjes brouwende heks, dansende skeletten, knutselen met snoepjes, een vuurspuwer, een spookhuis, ballen gooien of een bezoekje aan Toothless het lieve draakje.

Voor de oudste kinderen liep de spanning steeds hoger op. Ze moesten toch echt nog even wachten. Na een indrukwekkende toverspreuk van de heks ging ook voor de oudste kinderen het park open en konden zij aan het griezelen. De buitenste paden van Park Rusthoff waren extra eng gemaakt met spoken, zwevende geesten, een spookhuis en bosjesfiguren, die je zomaar konden besluipen.

Overal kwam je heksen, toverspreuken, boe-geroep en heel veel enge gezichten tegen. Dit jaar was het park extra aangekleed met een levensgroot spinnenweb, een ouderwets potje ledematen werpen, blikken gooien en griezelig goochelen met flessen. De kinderen konden er geen genoeg van krijgen.

Maar ook aan griezelige feesten komt een einde: Na een laatste optreden van de vuurspuwers en een spookhuis-filmpje was Halloween in Park Rusthoff weer afgelopen. De laatste drankjes werden gedronken, de laatste snoepjes geknutseld en alle heksen, spoken en griezels konden weer naar huis. Maar of iedereen even goed geslapen heeft?

Reacties

Cookieinstellingen