Repair Café Teylingen geeft workshop aan groep 7 en 8 van De Kinderburg

Op basisschool De Kinderburg in Sassenheim heeft het Repair Café Teylingen tijdens de techniekweek in een tweetal workshops aan groep 7 en 8 geleerd hoe ze een lekke fietsband repareren.

Verdeeld over groepjes gingen alle leerlingen van groep 7 en 8 na een stukje theorie aan de slag. De ene helft begom met het banden lichten, zodat ze de binnenband uit het wiel kunnen halen om het lek te zoeken en te plakken. Ook het erop zetten van de banden werd geoefend.

Repair Cafe TeylingenIMG_9933

Bij het volgende onderdeel, banden plakken, ging het om het zoeken van het lek en vervolgens het plakken van de binnenband. Door sommige werd na het plakken blijmoedig de band nog eens lek geprikt, om nog een keer te mogen plakken.

Is dat alles? Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk! (leerling)

Onder begeleiding van de deskundige reparateurs van het Repair Café Teylingen en de hulp van een club ouders, kregen de leerlingen het repareren van een lekke band in de praktijk snel onder de knie.

Nadat alle leerlingen een band hadden geplakt en een buitenband van de velg hadden gehaald, ontvingen ze van het Repair Café Teylingen allemaal een getuigschrift. Zij zijn nu allemaal in staat om voortaan zelf een lekke band te repareren, zelfs onderweg.

Klik op het woord ‘Fotoserie’ bovenaan de pagina om alle foto’s te bekijken!

Reacties

Cookieinstellingen