Ondernemersfonds is er door

Foto: Pixabay

Donderdagavond werd door de gemeenteraad het besluit genomen om het ondernemersfonds voor Teylingen door te laten gaan. Het fonds heeft tot nu toe voor grote verdeeldheid gezorgd tussen de ondernemers van de Teylingen Ondernemersvereniging (TOV) en de tegenhangers, die zich verenigden in de groep Vrije Ondernemer Teylingen (VOT).

Juridische toets

Om gehoor te geven aan het verzoek van de VOT heeft de raad ingestemd met het plan om nog voor de invoering op 1 januari 2016, het ondernemersfonds te onderwerpen aan een juridische en fiscale toets over de haalbaarheid. Als blijkt dat het deze toets doorstaat, hoopt wethouder Bas Brekelmans dat de tegenstanders zich neerleggen bij het besluit en samen met alle andere ondernemers uit de gemeente met elkaar iets moois maken van het ondernemersfonds.

Gemeente en de zorg

Het idee om de gemeente en de zorgsector ook deel te laten nemen aan het ondernemersfonds, werd afgewezen. Het plan was nog niet voldoende uitgewerkt en onderbouwd en het is nog maar de vraag of een ondernemersfonds wel bedoeld is om maatschappelijke problemen op te lossen. PvdA had dit liever anders gezien en ziet juist kansen in de samenwerking tussen deze sectoren.

Evaluatie

College heeft aangegeven dat de stichting Teylingen Ondernemersfonds (TOF) bij aanvang (uiterlijk 1e kwartaal 2016) een overzicht maakt van de evaluatiepunten, waaraan zij aan het eind van de proefperiode van twee jaar afmeet of er sprake is geweest van een succes of niet.

Cookieinstellingen