Kans op WNF-Photo Award voor Ilona

Foto: Ilona van den Berkmortel

De 10-jarige Ilona van den Berkmortel is met haar foto van een groepje cheetahs genomineerd voor de WNF-Photo Award, één van de grootste natuurfotowedstrijden van Nederland.

Een jury onder leiding van de beroemde natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting heeft uit ruim 5000 inzendingen 75 natuurfoto’s genomineerd in drie leefdtijdscategorieën. Na de prijsuitreiking op 13 december worden alle genomineerde foto’s tot en met 12 maart 2016 tentoongesteld in het Museon in Den Haag.

WNF-Photo Award

De WNF-Photo Award kent een Publieksprijs en drie juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze WNF-Frans Lanting Award (18 jaar en ouder). In de jury zitten naast Frans Lanting ook WNF-ambassadeurs Humberto Tan en André Kuipers en Marie Christine van der Sman (directeur Museon). Voor de Publieksprijs kan gestemd worden via wnf.nl/stem.

De fotowedstrijd wordt voor de tweede keer door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Frans Lanting georganiseerd. Lanting is onder de indruk van de foto’s die hij gezien heeft:

Je merkt dat natuurfotografie populair is. Dat doet mij goed. Met deze prijs wil ik samen met het Wereld Natuur Fonds bijdragen aan meer interesse in natuur.”

Thema wereldnatuur

Het thema van de fotowedstrijd is dit jaar ‘Wereldnatuur’. Juryvoorzitter Lanting: “Wereldnatuur is overal te vinden. Van de Amazone tot Antarctica, maar juist ook in ons eigen land. Nederlandse natuur waarvan het belang zich uitstrekt tot ver over de landsgrenzen zie je soms bijna over het hoofd: trekvogels in de polder, natuur langs rivieren of een vergezicht in onze delta.”

Cookieinstellingen