Gebruik de Sport- en cultuurkorting!

Foto: pixabay

Per 1 januari 2014 is de regeling voor de herziende Sport- en cultuurkorting in werking gegaan. Deze regeling heeft als doel dat alle inwoners van de gemeente Teylingen kunnen deelnemen aan sport en cultuur binnen en buiten Teylingen.

Voor wie?

De regeling is er voor inwoners van de gemeente Teylingen die het financieel (even) wat minder hebben en lid zijn of willen worden van een vereniging.

Wat kun je met de korting?

Inwoners die voor de korting in aanmerking komen, kunnen bij de vereniging waar zij lid van zijn of willen worden deze korting aanvragen. Verenigingen kunnen per lid een bedrag van maximaal € 70,- ontvangen voor kosten van het lidmaatschap. En de aanvraag is eenvoudig. Verenigingen waarvan de contributie lager is dan € 80,-, kan er voor maximaal 50% van de contributie worden gekort. Voor ieder gezinslid kan de korting worden aangevraagd. De aanvraag wordt aangevraagd per persoon en per kalenderjaar.

Wie voert de korting uit?

Wanneer dit voordeel voor u van toepassing is, kunt u contact opnemen met de betreffende vereniging. Daar kunt u een formulier invullen om de korting aan te vragen.

Wanneer komt u hiervoor in aanmerking?

Met een lid wordt bedoeld een inwoner van Teylingen. De inwoner verdient netto per maand niet meer dan een bepaald bedrag. De inwoner is of wil lid zijn van een vereniging. De regeling geldt voor zowel jongeren tot 18 jaar als volwassenen. Voor jongeren tot 23 jaar die bij hun ouder(s) wonen, wordt het inkomen van de ouders aan de inkomenscriteria getoetst. Op www.teylingen.nl is meer informatie te vinden over de inkomenscriteria en over wie in aanmerking komt voor de regeling.

Wanneer gaat deze korting in?

Deze regeling is ingegaan op 1 januari 2014. De gemeente Teylingen wil deze regeling voor minimaal twee jaar invoeren. Eind 2015 wordt de sport- en cultuurkorting door gemeente Teylingen en de verenigingen geëvalueerd.

Meer informatie

Heeft vragen over de Sport- en cultuurkorting? Neemt u dan contact op met de gemeente Teylingen via het telefoonnummer 14 0252 of bekijk de website.

Cookieinstellingen