HerfstFair Sassenheim geslaagd

De organisatie van de HerfstFair op het Voorhavenkwartier in Sassenheim kijkt terug op een geslaagde dag. Afgelopen zondag 4 oktober vond op het Voorhavenkwartier alweer de 3de markt plaats, georganiseerd door de ondernemersvereniging van het plein. In combinatie met het mooie weer was het wederom een groot succes.

Groeiend

Het evenement dat nog steeds groeiende is, heeft deze keer meer bezoekers aangetrokken dan de vorige twee edities. Tot het einde bleef het dan ook gezellig druk. Ook waren er meer kramen en diversiteit in aanbod aanwezig.

20151004_124305Herfstsfeer

Natuurlijk was er ook veel te doen op de markt. De organisatie heeft ervoor gezorgd dat de herfstsfeer ‘geproefd’ kon worden met allerlei leuke activiteiten. Zo konden kinderen herfstknutselen en een speciale kabouterwandeling lopen, dat werd aangeboden door Trias Kinderopvang. Voor de gelegenheid was er een kabouter springkussen gehuurd. Verder kon men leren haken bij de Molenmeisjes. Er was een straatartiest aanwezig, die als aardappel en herfstboom over de markt wandelde. Om het herfstsfeertje helemaal af te maken lagen op diverse plekken pompoenen en dennenappels.

Regiofunctie

Naast de inwoners van Sassenheim, waren ook opvallend veel mensen uit de omgeving en zelfs uit Amstelveen afgereisd naar Sassenheim.

Naast ons plein promoten is één van onze doelen ook om Sassenheim meer op de kaart te zetten”, stelt Ilona van den Wijngaard (Brasserie Hemels). “Door een markt als deze te organiseren, proberen we meer mensen naar het dorp te trekken, en ook mensen in het dorp te behouden. Daarom vonden wij het ook leuk dat er veel winkels op de Hoofdstraat waren geopend, die combinatie maakt het evenement extra geslaagd”, onderstreept Ilona.

2016

Zondag 17 april en zondag 2 oktober 2016 worden er weer twee markten georganiseerd. De organisatie belooft om deze voor- en najaarsevenementen nog verder uit te breiden.

Reacties

Cookieinstellingen