Eerste Mantelzorghuiskamer in Teylingen

Foto: Welzijn Teylingen

Het Mantelzorgsteunpunt van Welzijn Teylingen opent de deuren van een geheel nieuw project in de Buurtkamer van de Agneshove, ‘De Mantelzorghuiskamer’. Tijdens de opening op 3 maart wordt men tussen 10 en 12 uur ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Er is een stoelmasseur aanwezig om bezoekers een gratis ontspannen massage te geven.

Uit een enquête die gehouden is op de Dag van de Mantelzorg is gebleken dat er onder de mantelzorgers behoefte is aan ontmoeting, lotgenotencontact, informatie en themabijeenkomsten. Samen met de veranderingen in de zorg per 1 januari jl. bracht dit mantelzorgconsulent Leny Noteboom van Welzijn Teylingen op het idee om een Mantelzorghuiskamer op te starten, waarin deze wensen samengebracht worden.

Gezellige plek

De Mantelzorghuiskamer wordt een gezellige plek waar alle mantelzorgers uit Teylingen terecht kunnen voor een ontspannen samenzijn en waar men met elkaar ervaringen en informatie kan uitwisselen. Men kan naar behoefte een thema bespreken of kijken waarin men elkaar kan ondersteunen. Ook als u geen zin heeft om te praten, is er de mogelijkheid om onder het genot van een kop koffie of thee een boek te lezen of met andere aanwezigen een gezelschapsspel te spelen. Er staat een computer waarop informatieopgezocht kan worden. Tips en vragen over mantelzorg kan men kwijt in een ideeënbus.

Consulent

De gehele ochtend is consulent Leny Noteboom aanwezig in haar kantoor naast de huiskamer, waar de gelegenheid is voor een privé gesprek. Men kan bij haar ook terecht om zich aan te melden als mantelzorger, om vragen te stellen of informatie aan te dragen.

Nieuw in het concept is dat voorheen de mantelzorgbijeenkomsten alleen bedoeld waren voor de mantelzorgers zelf. Voor sommigen soms een belemmering om te komen, omdat zij hun naaste niet alleen konden laten. Uit gesprekken die Leny Noteboom had met diverse mantelzorgers is gebleken dat er ook behoefte is om degene waar men voor zorgt mee te kunnen nemen. Dat mag in de Mantelzorghuiskamer! Men moet er wel rekening mee houden dat er geen activiteiten voor hem of haar worden georganiseerd.

Vanaf 3 maart kan men iedere eerste dinsdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur in de Mantelzorghuiskamer terecht. Inloop is vrijblijvend, aanmelden is niet nodig. Men betaald geen toegang, alleen een kleine bijdrage voor de koffie en thee.De Mantelzorghuiskamer is gevestigd in de Buurtkamer, Agneshove 89 te Voorhout en is bedoeld voor alle mantelzorgers uit Teylingen. Blijkt er voldoende belangstelling te zijn dan wil Leny Noteboom in de toekomst ook een Mantelzorghuiskamer opstarten in Warmond en Sassenheim.

Voor meer informatie omtrent de Mantelzorghuiskamer kunt u bellen naar Welzijn Teylingen 0252 23 18 05

Cookieinstellingen