Blauwalg in de Klinkenbergerplas

Foto: http://www.zwemwater.nl/

Vanaf vandaag geldt een negatief zwemadvies voor de Westoever van de Klinkenbergerplas bij Oegstgeest. Vanwege het warme weer is daar een hoge concentratie blauwalgen gemeten en wordt zwemmen hier afgeraden.

De Klinkenbergerplas

De Klinkenbergerplas bestaat uit twee plassen die door een “puindam” van elkaar gescheiden zijn. De Kleine Klinkenbergerplas is de noordelijke plas en is nog in ontwikkeling. De zuidelijke Grote Klinkenbergerplas is opengesteld voor recreatie. Aan de westoever van de plas bij de nieuwbouwwijk ligt de zwemlocatie Westoever.

Blauwalgen

Wanneer je in aanraking bent geweest met blauwalgen, kunnen verschijnselen als huidirritatie en maag- en darmklachten ontstaan. Over het algemeen verdwijnen deze verschijnselen vanzelf, maar raadpleeg bij twijfel een arts. Ook voor kleine kinderen en huisdieren is het verstandig een arts te raadplegen, wanneer zij in contact zijn geweest met blauwalgen.

Oostduinse meer

Ook aan de Noordwest oever van het Oostduinse Meer in Noordwijkerhout geldt sinds vandaag een waarschuwing voor blauwalgen. Wie er toch wil genieten van deze misschien wel laatste zonnige dagen van het jaar, kan het beste een duik in zee nemen. Check van te voren de website www.zwemwater.nl, om te kijken hoe de waterkwaliteit is van het zwemwater.

Cookieinstellingen