Steunbetuiging aan Champigné

Foto: GemeenteWerkendam [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

Burgemeester Carla Breuer toont in een brief aan de burgemeester van Champigné, Paul Jeanneteau, haar medeleven naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Frankrijk. Het stadje Champigné heeft al ruim tien jaar nauwe banden met Warmond en dus ook met Teylingen. Ten tijden van de ramp met de MH17 ontving de burgemeester van Teylingen, destijds nog Anne Lize van der Stoel, als hart onder de riem een condoleance brief van burgemeester Paul Jeanneteau.

In de brief laat Carla Breuer weten dat namens haar en de hele gemeenteraad hun steun uitgaat naar hem en naar alle inwoners van Frankrijk. Ze constateerd dat Frankrijk in shock is en dat zij diep bedroeft is over de aanslagen. Ook roept zij haar collega op “de aanslagen te veroordelen en daarbij de dialoog te bevorderen en de vrijheid van drukpers in het algemeen te garanderen”.

Stichting Jumelage Warmond Champigné (JWC) onderhoudt de banden met deze zusterstad, met als doel het ontwikkelen van vriendschapsbanden met de gemeenschap van Champigné (Frankrijk) en Warmond voor alle leeftijden en groepen, door middel van thema’s, evenementen en het bevorderen van contacten tussen individuele burgers. In het hemelvaartsweekend zal in het kader van het jaarlijkse uitwisselingsproject een groep van zo’n 30 mensen in estafettevorm te voet en te fiets vanuit Champigné naar Warmond vertrekken. Ze leggen daarbij 781 kilometer af in hooguit vier dagen.

Bekijk hier de brief die Carla Breuer aan haar collega Paul Jeanneteau schreef

briefburgemeesterbreuer 2

 

Deze brief verstuurde de burgemeester van Campigné destijds aan de burgemeester van Teylingen naar aanleiding van de ramp met de MH17.

brief aan burgemeester teylingen

Cookieinstellingen