Ouderen in veilige handen

Foto: Pixabay

Dinsdagmiddag 1 september organiseert de Bond van Ouderen Voorhout in samenwerking met Welzijn Teylingen een informatiebijeenkomst over ouderenmishandeling. Aan de orde komt wat ouderenmishandeling is, hoe dit te herkennen is en hoe het bespreekbaar te maken is.

Ouderenmishandeling

Naar schatting worden elk jaar 200.000 ouderen slachtoffer van ouderenmishandeling. Angst, schaamte en afhankelijkheid belemmeren ouderen om deze mishandeling kenbaar te maken. Mishandeling kan allerlei vormen aannemen: fysiek, psychisch, seksueel, financieel of verwaarlozing. Vaak is deze mishandeling het gevolg van ontspoorde zorg bijvoorbeeld door overbelasting, onwetendheid, onkunde en/of onmacht. Maar opzettelijke mishandeling komt ook voor.

Kennis

Ouderenmishandeling is een lastig onderwerp waarover slachtoffers niet snel zullen praten. Daarom is het belangrijk dat kennis over dit onderwerp breed verspreid wordt. Van de mensen die eerder naar een voorlichtingsbijeenkomst over dit onderwerp gingen, zegt ruim 40% dat zij meer kennis hebben over ouderenmishandeling. Negen op de tien deelnemers weet daarnaast beter hoe zij kunnen handelen als zij vermoeden dat er sprake is van ouderenmishandeling.

Komt u ook? De bijeenkomst vindt plaats in de Verdieping, Dr. Aletta Jacobslaan 1 in Voorhout en duurt van 14.00 tot 16.00 uur (zaal open om 13.30 uur). Toegang is gratis. Voor meer informatie: Welzijn Teylingen, tel.: (0252) 231805.

Cookieinstellingen