Project Park Overbosch doet mee aan ‘Kern met Pit’

Foto: jingoba (pixabay.com()

Stichting Vrienden van het Overbosch gaan in samenwerking met leerlingen van de KTS Voorhout Park Overbosch voorzien van een nieuwe en uitnodigende toegang. Door de entree van het park te vernieuwen wil de stichting het park aantrekkelijker maken, zodat er nog meer bezoekers op af komen. Het ontwerp voor de nieuwe toegang werd door de jury van ‘Kern met Pit’ uitgekozen om deel te mogen nemen. De jury waardeerde het project extra vanwege de rolstoel- en kinderwagenvriendelijkheid. In de nieuwe situatie kunnen kinderen niet zo maar meer de weg op rennen.

‘Kern met pit’ is een wedstrijd en wordt al sinds 1978 jaarlijks gehouden door de KNHM, een verenging die bewoners begeleidt bij de verbetering van hun buurt, wijk of streek. Met deze wedstrijd dagen zij bewonersgroepen uit om hun idee voor de verbetering van hun leefomgeving binnen een jaar te realiseren, als het lukt winnen ze duizend euro en het predicaat ‘Kern met Pit.’

De tekening voor de nieuwe toegang is gemaakt door Piet van der Hulst. Hij was bestuurslid van de stichting Vrienden van het Overbosch en docent op de KTS. Het ontwerp voor deze toegang was zijn allerlaatste tekening voordat hij totaal onverwacht kwam te overlijden. Het samenwerkingsverband tussen de stichting en de KTS voor de realisatie van de nieuwe entree, droeg bij aan het selectiebesluit van de jury.

Op de projectpagina Nieuwe toegang voor het Overbosch kunt u updates vinden over de voortgang van het project.

 

Cookieinstellingen