Opening Speelbos Koudenhoorn

Foto: Pixabay.com

Op woensdag 1 juli 2015 om 14.15 uur wordt het nieuwe Speelbos op eiland Koudenhoorn in Warmond feestelijk geopend. Wethouder Kees van Velzen verricht samen met een groepje kinderen de officiële openingshandeling. Dit gebeurt bij de hoofdingang van het Speelbos op het eiland Koudenhoorn in Warmond.

Na het officiële gedeelte kunnen de kinderen en hun begeleiders genieten van het nieuwe Speelbos. Bij het scoutinggebouw worden activiteiten georganiseerd, zoals een speurtocht door het bos, bouwen van een insectenhotel en het kleuren van een kleurplaat. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Eén gebied voor jong en oud

De gemeente heeft in samenwerking met de kinderen van de Scouting ideeën aangedragen voor het ontwerp van het Speelbos. Het belangrijkste punt voor het maken van het ontwerp was dat het bos na aanleg ook echt een bos moest blijven. De paden in het bos hebben een grillige vorm. De speeltoestellen hebben een natuurlijke uitstraling en dragen een FSC keurmerk. De paden zijn niet verhard met uitzondering van het stammen-pad (knuppelpad).

Echt speelbos

Voor de aanleg van het pad zijn enkele kleine bomen verwijderd. Deze bomen zijn in het ontwerp hergebruikt. Voor de open plekken in het ontwerp zijn zoveel mogelijk de al aanwezige kale plekken in het bos gebruikt. Daarnaast is het bos hier en daar iets uitgedund om kruiden en heesters de gelegenheid te geven zich te ontwikkelen. Voor educatie is er een open plek in het bos gemaakt waar een groot insectenhotel staat en door het hele bos zijn nestkasten opgehangen in allerlei vormen en voor verschillende dieren, zoals de vleermuis en de ekster.

Cookieinstellingen