Inzameling taxussnoeisel tegen kanker

Foto: Pixabay.com

Voor de nationale inzamelingsactie ‘Vergroot de hoop, verklein de kanker’ wordt iedereen gevraagd om snoeisel van de taxus te verzamelen. Hoek Hoveniers aan de Loosterweg 39 A in Voorhout is het inzamelpunt voor gemeente Teylingen. Tijdens de actieperiode van 15 juni tot en met 31 augustus kan men hier het taxussnoeisel inleveren.

Illustration_Taxus_baccata0

Strijd tegen kanker

Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Van iedere kubieke meter taxussnoeisel kan namelijk één chemotherapie worden gemaakt. Taxus baccata bevat de stof baccatine, de basisgrondstof voor chemotherapie. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor het geneesmiddel op basis van Taxus. De Taxus baccata is schaars en komt vrijwel alleen in west Europa voor. Alleen de jonge uitlopers bevatten de werkzame stof. Hierdoor is het snoeisel van de taxushaag zo waardevol.

Doneren

Snoei de taxushaag en vang het snoeisel op een doek of zeil, zodat het zuiver blijft. Vermengd snoeisel met aarde of ander groenafval is niet bruikbaar. Vervolgens kunt u het taxussnoeisel inleveren bij Hoek Hoveniers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eddy van der Hulst, projectleider Hoek Hoveniers op het nummer 06 12043078.

Cookieinstellingen