Bibliotheek Sassenheim bestaat 35 jaar

Foto: Bibliotheek Bollenstreek

Vijfendertig jaar geleden, op 12 juni 1980, werd de bibliotheek na veel commotie officieel geopend. Er stond een prachtig gebouw met een fraaie inrichting. Destijds was de bibliotheek 14 uur per week open en de leden konden van 13.000 banden gebruik maken. Nu, 35 jaar later is de collectie uitgebreid tot 34.500 banden en zijn ze 24 uur per week open.

Hier komt uw bieb Sassenheim35 Jaar later

Er is in de tussentijd een inleverbus aan de buitenmuur gekomen, waar 24 uur per dag materiaal kan worden ingeleverd. Naast boeken, kranten en tijdschriften leent de bibliotheek tegenwoordig ook luisterboeken, E-books en DVD’s uit. Ook is er een collectie opgebouwd met boeken en andere materialen over Sassenheim en Teylingen.

Meer dan lezen

De bibliotheek is al lang veel meer dan een uitleenpunt. Zo is er een Bibliotheek-aan-Huis dienst voor mensen die zelf niet meer naar de bieb kunnen komen. Vrijwilligers van De VoorleesExpress bezoeken ouders met jonge kinderen om middels voorlezen de taalvaardigheid van de kinderen te vergroten. Er is WIFI aanwezig en er kan gewerkt worden met eigen materiaal.

Ook voor niet-leden

Leden van de bibliotheek Bollenstreek, en ook niet-leden kunnen diverse bibliotheek-apps gebruiken: met boeken, verhalen en muziek. In de bibliotheek worden veel activiteiten georganiseerd, van workshops over tablets en E-readers tot lezingen over (oud) Sassenheim. Ook die zijn voor iedereen toegankelijk. Elke donderdagochtend is er een buurtcafé waar 60+ers gezellig een kopje koffie kunnen drinken en een praatje kunnen maken met elkaar.

eerste steen

Kortom, reden genoeg om snel eens een kijkje te komen nemen. Op 12 juni 2015 wordt in bibliotheek Sassenheim het 35-jarig bestaan gevierd. Voor meer informatie, bezoek de website.

 

Cookieinstellingen