Open dag Leeuwenhorst succes

Foto: Remco Out

Afgelopen woensdag 21 januari werd op het Leeuwenhorst de open dag gehouden voor de leerlingen die na groep 8 naar de middelbare school gaan. Onlangs bleek uit de beoordelingen en vergelijkingsresultaten van de website www.kiesjeschool.nl, dat Leeuwenhorst met het VWO en VMBO GT als beste uit de test is gekomen van scholen in de regio. De KTS scoort ook hoog, met twee keer de eerste plaats, voor zowel de richting VMBO K, als VMBO B.

De dag was opgedeeld in een middag en een avondprogramma. ’s middags konden leerlingen uit groep 8 rechtstreeks uit school door naar de open dag, waar ze opeens hele andere lessen konden volgen dan het rekenen en taal zoals ze dat gewend zijn. De leerlingen konden die dag vier mini lessen volgen van verschillende vakken, zoals science, theater of wiskunde. Ook konden ze kiezen in welke talentklas ze het liefste zouden willen zitten.

In de avond kon door de toekomstige leerlingen nogmaals een bezoek gebracht worden aan de school met hun ouders. Door middel van onder andere presentaties van de schoolleiding, kraampjes waar verschillende vakken werden gepresenteerd, demonstraties van het vak science en optredens met theater en muziek, werd een indruk gegeven van wat het Teylingen College zoal te bieden heeft.

Adjunct-directeur Sjef van Leeuwen kijkt terug op een geslaagde dag, “Ik kreeg van veel ouders te horen dat er een prettige sfeer in de school hangt en de leerlingen vonden de minilesjes erg leuk.” Speciaal voor de open dag waren er zo’n 140 leerlingen en oud-leerlingen naar school gekomen om een handje mee te helpen.

Voor wie de open dag gemist hebben, is er nog een herkansing op 31 januari van 10.00 tot 13.00 uur. Leerlingen die het gymnasium willen gaan volgen hebben nog een mogelijkheid om informatie te krijgen op 29 januari vanaf 20.00 uur.

tekst en foto: Remco Out (www.remcoout.nl)

Reacties

Cookieinstellingen