Atelierdag op Leeuwenhorst

Foto: Rmco Out

20 januari werd voor de tweede keer op rij op het Leeuwenhorst college de atelierdag gehouden. De meest creatieve leerlingen uit de 1e t/m 5e klas deden hier aan mee en hebben onder begeleiding van twee kunstenaars de mooiste kunstwerken gemaakt.

Collages en fantasiewezens

Kunstenares Mim ging met de leerlingen aan de slag om een collage te maken. Ze gaf hen de opdracht om vormen, rest vormen, herhaling van vormen en herhaling van kleur te gebruiken. In het andere lokaal bij kunstenares Maartje Rijkers konden leerlingen een 3D fantasiewezen maken van plastic afval.

Leerling Annick Nieuwenhuys verteld tijdens het maken van een collage: “Ik mag nu voor het tweede jaar mee doen, en het is super leuk om geholpen te worden door een kunstenaar. Het is ook gaaf dat we nu een hele dag aan een kunstwerk kunnen werken, normaal hebben we daar maar een uurtje in de week voor.”

Portfolio selectie

Om mee te mogen doen aan deze atelierdag moesten de leerlingen vooraf een portfolio met kunstwerken inleveren, want uit de vele aanmeldingen konden alleen de beste 36 leerlingen mee doen. Op deze manier kunnen de creatievere leerlingen zich aan elkaar optrekken en hoeven ze niet op het niveau te blijven van de wat minder creatieve klasgenoten, vertelt teken- en handarbeiddocent Roland Booi.

De kunstwerken hangen al op een speciale plek in de school en zullen daar nog het komende jaar te zien zijn. De officiële opening van de tentoonstelling zal over een paar weken plaats zal vinden.

atelierdag leeuwenhorst college1

 

tekst en fotografie door Remco Out (www.remcoout.nl)

 

Reacties