Teylingen bestrijdt armoede samen met de samenleving

Foto: PR

17 Oktober was het Wereldarmoededag. Een dag die in het teken staat van het bestrijden van armoede. De gemeente Teylingen doet dit met de Community Aanpak Armoede. Wethouder Elsbeth Koek schoof aan bij een gezamenlijke maaltijd in De JoJo en bracht cadeaubonnen langs bij de Voedselbank, voor in de voedselpakketten van komende week.

Wethouder Elsbeth Koek: ‘Steeds meer mensen hebben nauwelijks geld om eten te kopen. Als gemeente doen we ons best om deze mensen te ondersteunen. Om bijvoorbeeld toch te kunnen sporten of schoolspullen voor hun kinderen te kopen. We zijn ons als gemeente ervan bewust dat we niet iedereen kunnen bereiken. Daarom maken we onderdeel uit van de Community Aanpak Armoede, waar we ons samen inzetten tegen armoede. Die gemeenschapskracht is heel belangrijk.’

Community Aanpak Armoede

In de Community Aanpak komen gemeente, vrijwilligers en maatschappelijke initiatieven als partners bij elkaar. Samen denken zij na over oplossingen voor inwoners die het moeilijk hebben. Het is een netwerk, waarin snel wordt geschakeld en hulpvragen vlot worden opgepakt. De Community hoopt het netwerk het komende jaar te nog sterker te maken, om zo nog meer impact te hebben. Tijdens de gezamenlijke maaltijd op Wereldarmoededag is er nieuwe inspiratie opgedaan om met elkaar aan de slag te gaan.

Steuntje in de rug

Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Soms zelfs zo erg dat zij te maken krijgen met de Voedselbank. Met de cadeaubonactie wil de gemeente deze mensen een steuntje in de rug geven. De bonnen zijn afkomstig van de samenwerkende gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen, vandaar de naam HLT-bon. Ze kunnen in alle drie de gemeenten gebruikt worden bij aangesloten winkeliers. 

Gratis regelingen voor mensen met laag inkomen

In Teylingen zijn allerlei regelingen voor mensen met een laag inkomen, bedoeld om hen te helpen. Zij kunnen gratis van deze regelingen gebruikmaken. Voorbeelden zijn het Jeugdfonds Sport & Cultuur waarmee kinderen van 4 t/m 17 jaar gratis kunnen sporten of bijvoorbeeld muziekles kunnen volgen. En zo is er ook het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Een compleet overzicht van de regelingen staat op de website van ISD Bollenstreek. Wie samen met een deskundige wil kijken op welke regelingen hij of zij recht heeft, kan terecht bij de Papierwinkel. De Papierwinkel is elke vrijdag in de bibliotheek van Sassenheim, tussen 15.00 en 17.00 uur. Langskomen kan op afspraak. Een afspraak maakt u telefonisch via 0252 415782.

Cookieinstellingen