Johan van Noort is de nieuwe Maestro van Warmond

Foto: Richard Hijdra

De vakjury en het publiek waren afgelopen zaterdag eensgezind en kroonden Johan van Noort tot de nieuwe Maestro van Warmond. De ‘Koning van Koudenhoorn’, zoals presentator Hans Goudsmit hem introduceerde, blijkt ook op de bok te kunnen regeren. Hij gaf het beste leiding aan het Kennemer Jeugdorkest (KJO) met een uitvoering van ‘The sound and the fury’ van Robert W. Smith. Uit handen van Rowan Robers, de vorige winnaar, ontving hij de ‘baton d’or’.

In een uitverkocht Trefpunt streden Jolanda van Leeuwen, Roos van Leeuwen, Tim Kortekaas, Johan van Noort, Elsbeth Koek en Hans Oudshoorn om deze wisseltrofee. Ze waren tijdens een oefensessie ingewijd in de geheimen van het dirigeren. Met het toegewezen stuk konden ze laten horen wat ze hadden opgestoken. De jury zocht in het commentaar vooral naar de positieve aspecten van het optreden. Dat zorgde er dan ook voor dat de scores niet erg uiteenliepen. Het publiek dat middels een stembriefje een keuze kon maken, was duidelijk voorstander van Van Noort. Dit ondanks het feit dat er in de zaal hoorbaar supportersgroepen van andere kandidaten aanwezig waren.

Maestro Warmond vindt normaal gesproken plaats tijdens de Kunstweek. De agenda van het KJO liet dat echter dit jaar niet toe. De organisatie van Kunstweek Warmond wilde het populaire evenement echter niet voorbij laten gaan en programmeerde de muzikale gebeurtenis als prelude op de Kunstweek die wordt gehouden van 4 tot en met 12 november.

Cookieinstellingen