Gemeentelijke onderscheiding én een erelid bij HKV

Foto: HKV

Voor de Historische Kring Voorhout (HKV) had de algemene ledenvergadering op 31 mei wel een extra feestelijk tintje. Met een gemeentelijke onderscheiding én de benoeming van een erelid van de vereniging.

De zilveren barensteel

Wethouder Elsbeth Koek reikte aan Kees den Elzen de zilveren barensteel uit, als dank en blijk van waardering voor zijn inzet voor de HKV. Kees den Elzen is sinds 2015 bestuurslid van de Historische Kring Voorhout. Voorafgaand was hij als vrijwilliger betrokken bij de vele activiteiten welke binnen de HKV werden ondernomen. De heer Den Elzen verzorgt o.a. de publiciteit voor de vereniging in de regionale media, vertegenwoordigt de vereniging als adviseur in de Erfgoedcommissie van HLTsamen, coördineert het genealogisch en archeologisch onderzoek en hij verzorgt gastlessen over de historie van Voorhout op basisscholen.

Dankzij de heer Den Elzen is er een struikelsteen geplaatst ter ere van het leven van Frits Hirschfeld, een Duitser van Joodse afkomst die ondergedoken heeft gezeten bij de zusters van Huize Sint Agnes in Voorhout. Deze steen is te vinden op de plek waar het klooster heeft gestaan. Daarnaast heeft Kees den Elzen zitting genomen in de redactie van het magazine ‘Dwars Op’, het historisch tijdschrift van de HKV.

Benoeming tot Erelid

Daarna was het de beurt aan John Bakker. Voorzitter Chris Tetteroo begon met de mededeling dat het bestuur en de leden van de Historische Kring Voorhout unaniem hadden besloten om John Bakker te benoemen tot erelid. John is een van de oprichters van de HKV. Hij is vanaf de oprichting, nu 25 jaar geleden, als bestuurslid aan de club verbonden. Zijn enorme inzet werd geprezen. Hij is kartrekker van de jaarlijkse Open Monumenten Dag, was jarenlang voorzitter van de erfgoedcommissie van HLTsamen, betrokken bij de inrichting van speciale tentoonstellingen, de 4-5 mei herdenking en een zeer betrokken bestuurslid. Als echte Voorhouter is hij zeer betrokken bij het uitdragen van het belang van het behoud van het Voorhoutse culturele erfgoed.

In het bijzijn van zijn gezin, zijn kleinkind en zijn broers en zus kreeg hij de oorkonde behorend bij het erelidmaatschap en een glazen sculptuur met inscriptie aangeboden. John werd daarna nog toegesproken door Emiel van der Hoeven, die uit de 25 jarige bestuursperiode van John nog wat anekdotes ophaalde. Dit alles werd door John zeer gewaardeerd.

 

Cookieinstellingen