Stem op De JoJo voor het Appeltje van Oranje!

Foto: De JoJo

Ontmoetingswerkplaats De JoJo uit Sassenheim, het project van Stichting Repair Café Teylingen, maakt weer kans op het Appeltje van Oranje! Jij kunt ze helpen door je stem uit te brengen.

De Appeltjes van Oranje worden ieder jaar door het Oranje Fonds uitgereikt aan sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat zij weer meedoen in de samenleving. Het thema van 2023 is Bruggenbouwers in de buurt. En dat is precies waar ze in De JoJo goed in zijn; mensen met elkaar in contact brengen, die elkaar anders nooit hadden leren kennen.

Verbondenheid tussen mensen is cruciaal voor het realiseren van een betrokken samenleving, waarin buurtbewoners omkijken naar elkaar en naar hun buurt. Sociale relaties in buurten zijn een vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. En vormen een belangrijke basis voor de aanpak en preventie van problemen als eenzaamheid, armoede en tegenstellingen tussen mensen. Door bruggen te bouwen versterk je sociale relaties in een buurt, ontstaat er meer onderling begrip en voelen mensen zich meer thuis in hun buurt.

Lisa de Blok: “In 2018 mochten we ook al meedoen, toen zijn we bij de laatste tien geëindigd. Met het thema van dit jaar, maken we een nog grotere kans. We hebben sinds 2016 erg hard gewerkt om van de voormalige Hoogvliet supermarkt aan het Hortusplein een bruisende ontmoetingsplek te maken. En dat is ons goed gelukt! We draaien nog altijd volledig op vrijwilligers, zorgen voor onze eigen inkomsten en zijn hierdoor compleet zelfredzaam. We maken echt het verschil voor mensen.”

Neem een kijkje op de website www.dejojo.org om te zien wat ze daar allemaal doen. Of loop gewoon eens langs, er is van alles te beleven en voor ieder wat wils.

Appeltjes van Oranje

Van 31 mei tot en met 9 juni kun je je stem uitbrengen op een van de 50 initiatieven die nu nog in de race zijn. De JoJo is het enige project in de Duin- en Bollenstreek dat dit jaar meedoet. Op 17 juni moeten zij een pitch geven, daarna worden er tien initiatieven geselecteerd. Het project met de meeste stemmen is dan al door naar de volgende ronde. Uiteindelijk gaan er drie initiatieven met het felbegeerde Appeltje van Oranje ervandoor, uitgereikt door Koningin Maxima. Bij de prijs zit ook een geldbedrag van 25.000 euro.
“Daar kunnen we hele mooie dingen voor doen, voor heel veel mensen. Dus help ons mee en stem op ons!”, aldus Lisa de Blok.

Stemmen kan via https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/ontmoetingswerkplaats-de-jojo

Cookieinstellingen