Terug in de tijd tijdens Beleef Teylingen

Tijdens Pinksteren gingen we even terug in de tijd, naar de tijd dat de ruïne van Teylingen nog een echt kasteel was. Tijdens het festival Beleef Teylingen verrees een middeleeuws dorp, alsof het nooit was weggeweest. Ambachtslieden boden hun waar aan en vervaardigden ter plekke de meest uiteenlopende alledaagse gebruiksvoorwerpen. Er werden spelletjes gespeeld, muziek gemaakt en gegeten net zoals dat in die tijd gedaan werd.

BeleerTeylingen08Het middeleeuwse leven

Binnen de ringmuur zaten roofvogels geduldig te wachten op de jacht en werd het publiek getrakteerd op vogelshow. Op het veld ernaast was een kampement opgezet en stonden kraampjes met etenswaren, sieraden en andere koopwaar. Kaarsen maken, boogschieten en luisteren naar verhalen, kortom genoeg te beleven en te zien voor jong en oud.

Ongeveer 1100 mensen bezochten tijdens het weekend Beleef Teylingen, dat onderdeel was van de Dag van het Kasteel. Volgens de organisatie een geslaagd evenement en de middeleeuwse groepen uit het hele land genoten zichtbaar van het uitoefenen van hun passie. De meesten kennen elkaar en komen vaker samen om op diverse evenementen de middeleeuwen te herbeleven.

Bekijk de fotoserie door op de foto bovenaan de pagina te klikken.

Reacties

Cookieinstellingen