Hondenhandhavingsweek in Teylingen

Foto: pixabay

Op 20 maart is wethouder Reny Wietsma van 13:30-14:30 uur aanwezig op Koudenhoorn in Warmond om met inwoners in gesprek te gaan over het hondenbeleid. Dit doet zij in het kader van de jaarlijkse handhavingsweek van het hondenbeleid in Teylingen.

Losloopgebieden

De aanlijnplicht geldt niet in de hele gemeente. In de drie dorpen zijn meerdere plekken aangewezen als losloopgebied. Een overzicht van deze gebieden is te vinden op de website: www.teylingen.nl/inwoners-en-ondernemers/milieu/honden Ook buiten de bebouwde kom mogen honden loslopen. De gemeente wil nieuwe losloopgebieden mogelijk maken. Inwoners met ideeën over nieuwe losloopgebieden, kunnen contact opnemen met de gemeente via [email protected]. Bij voldoende draagvlak vanuit de wijk zijn er mogelijkheden om nieuwe losloopgebieden te aan te wijzen.

Uitdelen gratis hondenpoepzakjes

Tijdens de handhavingsweek delen de boa’s gratis hondenpoepzakjes uit. Zo maken ze het nog makkelijker om aan de opruimplicht te voldoen. In Voorhout (bestuurscentrum) en Sassenheim (gemeentekantoor) kun je altijd gratis hondenpoepzakjes ophalen. Je kunt deze zakjes na gebruik in de afvalbak in de buitenruimte weggooien. Zijn de afvalbakken vol? Maak hiervan dan een melding via Fixi.

Over de handhavingsweek

Van 20 tot en met 26 maart is de jaarlijkse handhavingsweek van het hondenbeleid in Teylingen. Tijdens deze week letten de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa’s) extra op de geldende aanlijn- en opruimplicht. Zo houden we met elkaar onze gemeente schoon en veilig.

 

Cookieinstellingen