Debatclub Rijnlands Lyceum Sassenheim winnaar Lagerhuis Zuid-Holland

Foto: RLS

Sinds half februari mag het debatteam van het RLS zich, voor de tweede keer, het beste debatteam van Zuid-Holland noemen. Het team won het toernooi ‘Op weg naar Het Lagerhuis’ voor Zuid-Holland in het Provinciehuis Den Haag. Hieraan deden 16 scholen mee. Op 23 maart gaat het RLS-team aan een van de landelijke rondes deelnemen.

“Waanzinnig, dat vond ons team van dit resultaat”, vertelt dhr. De Kruif, docent geschiedenis, die het debatteam begeleidt. “Het team bestaat uit nieuwe leden uit de bovenbouw vwo die twee keer per week oefenen en zich zo met succes hebben voorbereid op dit toernooi. Dat doen ze in ons RLS-flexuur voor debatteren. Iedere leerling op onze school volgt namelijk naast vaklessen ook flexuren en die laatste kiezen zij zelf. Deze weken zijn we enthousiast verder gaan oefenen, we gaan voor ‘het beste debatteam Nederland!” besluit De Kruif.

De stellingen waar de leerlingen mee oefenen zijn divers: Jongeren moeten hun ouders dwingen om duurzamer te leven; De monarchie moet worden afgeschaft; De woke-beweging is een verrijking voor de Nederlandse samenleving; Er moeten verplicht sociologen op scholen worden ingezet om jongeren mentaal gezond te houden; Nederland moet de opkomstplicht opnieuw invoeren; Verdere Europese integratie is noodzakelijk; Modernere seksuele voorlichting in het onderwijs is essentieel voor de seksuele ontwikkeling van jongeren; Er moet een smartphone verbod komen op scholen en: Het inperken van de migratie is goed voor Nederland.

 

Reacties

Cookieinstellingen