Teylingse jongeren krijgen samen met Burgemeester Breuer een uniek kijkje achter de schermen bij de Provincie

Foto: gemeente Teylingen

Alle jongeren in Teylingen die voor het eerst mogen stemmen voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen ontvingen een brief van Burgemeester Carla Breuer met een oproep om te gaan stemmen op 15 maart a.s. en met de uitnodiging om een uniek bezoek te brengen aan het Provinciehuis in Den Haag.

Burgemeester Breuer: “Het is een voorrecht om te mogen stemmen en om deel te nemen aan de democratie. Het is belangrijk dat jongeren hun stem laten horen: de Provincie en Waterschappen gaan namelijk ook over de omgeving en de toekomst van jongeren”.

Jongeren geïnteresseerd in Provincie en politiek

Op donderdag 2 maart jl. brachten acht Teylingse jongeren, samen met Burgemeester Breuer, een bezoek aan het Provinciehuis. De jongeren spraken persoonlijk met Jaap Smit, de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Zij gingen in gesprek over de opgaven waar de provincie gaat, zoals woningbouw en de aanleg van wegen. Ook vertelde hij over wat hij zoal doet als Commissaris. Na dit gesprek werden zij rondgeleid door het duurzame, recent gerenoveerde provinciehuis.

Burgemeester Breuer “Leuk om te zien dat de jongeren zo geïnteresseerd zijn in politiek en in wat de provincie betekent voor hun omgeving. Ontzettend goed om te merken dat de verkiezingen leven bij jongeren in Teylingen. Er was veel interesse in dit unieke bezoek, binnen twee dagen waren alle plaatsen gevuld”.

Jasper Jonkers, één van de jongeren: “Een dag voor de verkiezingen word ik 18 jaar dus dit was precies het goede moment om meer te weten te komen over wat de provincie doet”.

Afstand verkleinen politiek en jongeren

Dit bezoek organiseerde Gemeente Teylingen om ook de jongere generaties bij Teylingen en bij de politiek te betrekken en om de afstand tussen de politiek en jongeren te verkleinen. Dit werd door de aanwezigen ook zo ervaren.
Jayden van Den Bosch: “In het gesprek liet de Commissaris van de Koning ook zijn menselijke kant zien. De afstand tussen bestuur en de burger is helemaal niet zo groot als we denken.”

Burgemeester Breuer kijkt terug op een geslaagde middag: “Geweldig om samen met de jongeren over de toekomst van hun omgeving te spreken. Hoe mooi zou het zijn dat alle jongeren in Teylingen hun stem laten horen op 15 maart a.s.?”

 

Reacties

Cookieinstellingen