Rotarydames houden triatlon voor het goede doel

Foto: PR

“Ik wil graag een elektrische driewieler zodat ik er met mijn gezin weer op uit kan.” Deze wens hing een jonge moeder aan de wensboom van de Rotary Club Voorhout tijdens het luchtkussenfestival.

Marie-José Zwaan en Diana Jirka-van Staden werden zo gegrepen door deze wens, dat ze besloten een 1/8ste triatlon te houden, om geld in te zamelen voor deze elektrische driewieler. Zij worden gesteund door Angela Tuijp, die geld ophaalt voor Hart4Onderwijs Nepal.

Zwaan en Jirka-van Staden hopen voldoende geld in te zamelen voor een triatlonactie om de elektrische driewieler aan te schaffen. Hart4Onderwijs Nepal heeft scholen in Bara en Dhading; het ingezamelde geld is bestemd voor onder meer schoolmaaltijden, om kinderen te stimuleren om ze naar school te krijgen. Daarnaast zijn er financiën nodig om de docenten daar een bijscholingscursus te geven.

De dames zullen op zaterdag 10 september 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Wie hen wil steunen, kan geld doneren op rekeningnummer NL13 RABO 0366 0532 80 van de Rotaryclub Voorhout. Onder vermelding van #fiets of #Nepal. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van RotaryVoorhout.

Cookieinstellingen