Uitreiking Weesfietsen dit jaar aan vluchtelingen

Foto: BOA Teylingen

Gemeente Teylingen organiseerden op woensdag 22 juni weer de weesfietsenactie. De fietsen zijn verwijderd bij station Sassenheim. Fietsen die worden achtergelaten, en vervolgens nooit meer zijn opgehaald door de eigenaren, worden door de gemeente verdeeld onder maatschappelijke organisaties.

Dit jaar is besloten, in overleg met de jaarlijkse vaste deelnemers, dat een aantal fietsen beschikbaar wordt gesteld aan de Oekraïense vluchtelingen die tijdelijk in Teylingen wonen. Via Welzijnskwartier wordende fietsen gereed gemaakt, zodat de vluchtelingen de fietsen zolang kunnen gebruiken.

Extra verrassing

Via SassemKwizzt was er een bedrag van 250,- beschikbaar voor de vluchtelingen. Van dit bedrag zijn alvast fietssloten en een fietspomp gekocht, die ze met korting bij het Fietsenwarenhuis uit Voorhout konden aanschaffen.

Weesfietsenactie met groene en rode labels

Op 29 januari kregen alle fietsen bij station Sassenheim een groen label. Zo konden de boa’s zien welke fietsen langer dan 28 dagen op dezelfde plaats stonden. Na deze periode kregen alle overgebleven fietsen met een groen label er een rood label bij. Hierop stond een datum wanneer de fiets moest zijn weggehaald. De fietsen die niet binnen deze termijn zijn verwijderd, zijn weggehaald door de gemeente en worden 13 weken opgeslagen.

Duurzaamheid

De gemeente stelt de fietsen beschikbaar aan niet-commerciële organisaties, om hergebruik van de fietsen mogelijk te maken. Ook kunnen de organisaties bruikbare onderdelen van de fietsen gebruiken.

Cookieinstellingen