Bloemenactie ‘Wie verdient een bloemetje’ wederom succes

Foto: Bloemencorso Bollenstreek

De bloemenactie ‘Wie verdient een bloemetje’ van Bloemencorso Bollenstreek was wederom een groot succes. Op de eerste lentedag, maandag 21 maart, zijn maar liefst 750 bossen fleurige tulpen uitgedeeld in de corsodorpen Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk, Sassenheim, Voorhout, Warmond, Lisse, Hillegom, Bennebroek, Heemstede en Bloemenstad Haarlem.

Deze keer werden de bloemen niet alleen rondgebracht door corsovrijwilligers, maar lokaal ook door een aantal medewerkers van de gemeente HLT die de bloemenactie heeft omarmd. “Dit is echt de leukste actie die er bestaat” zei corsovrijwilligster Patricia Schalken die meehielp met het rondbrengen van bloemen in Lisse enthousiast.

“Vorig jaar heb ik ook bloemen rondgebracht. Dit gaat gepaard met een lach en een traan wat ontroerd. Er is daarom niets leukers dan met een bosje vrolijke tulpen het lentezonnetje te laten schijnen bij wie het verdient!”

Een corsodorp verderop waren het Hillegom Marketing voorzitter Frans van der Riet en zijn vrouw Marjon die samen met corsovrijwilliger Ron Nieuwenhuizen bloemen rondbrachten. Dat zij ook een aantal Oekraïners met tulpen het hart onder de riem hebben mogen steken, maakte diepe indruk. Corsovoorzitter Willem Heemskerk, die zelf ook de handen uit de mouwen stak met het uitdelen van de bosjes tulpen in onder andere Sassenheim, zegt terug te blikken op wederom een geslaagde bloemenactie.

“Dit voorjaar vieren we 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek wat aanleiding was deze vorig jaar geïntroduceerde actie ‘Wie verdient een bloemetje’ als jubileumactie te herhalen. Tot 19 maart kon men kandidaten hiervoor aanmelden wat opnieuw een enorme hoeveelheid nominaties heeft opgeleverd van Noordwijk tot Haarlem. Ronduit hartverwarmend!”

De jubileumeditie ’75 jaar Bloemencorso Bollenstreek’ rijdt zaterdag 23 april van Noordwijk naar Haarlem. De avond ervoor is het Lichtjescorso in Noordwijkerhout te bewonderen en op zondag 24 april staan de praalwagens nog tot 17.00 uur in Bloemenstad Haarlem.

Cookieinstellingen