‘Warm toezicht’ van Provalu bij nieuwe fietsenstalling station Sassenheim

Foto: PR

De nieuwe bewaakte fietsenstalling bij station Sassenheim krijgt ‘warm toezicht’ in de vorm van toezichthouders. Bij wijze van proef zullen hiervoor medewerkers van Provalu (voormalige MareGroep en Servicepunt Werk) worden ingezet. Wethouder Arno van Kempen tekende onlangs de overeenkomst met Provalu-directeur Rinco Knoop.

“Geweldig dat wij hiervoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nu met goede begeleiding kunnen inzetten. Dat draagt bij aan een inclusieve samenleving waar voor iedereen plaats is”, aldus wethouder Arno van Kempen. “Het was een gekoesterde wens van de gemeenteraad, die we vandaag omzetten in een concrete afspraak.”

Erkenning

Directeur Rinco Knoop van Provalu is ook blij met de overeenkomt. “Ik zie het ook als een erkenning voor de positie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen zeker een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij. We gaan er alles aan doen om hier een succes van te maken.” Het beheer van de fietsenstalling en de begeleiding van de toezichthouders zal tijdens de pilotfase van maximaal twee jaar worden verzorgd door Biesieklette. Deze organisatie heeft daar veel ervaring mee en zal het beheer van de fietsenstalling uitvoeren. Als de pilot goed verloopt kan Provalu het beheer van de fietsenstalling overnemen.

Naast de toezichthouders, die tussen 07.00 en 19.00 uur werkzaam zullen zijn, neemt de gemeente Teylingen nog een tweetal maatregelen om de beveiliging van de nieuwe fietsenstalling optimaal te krijgen: er komen ook hekken en bewakingscamera’s

Lange geschiedenis

De realisatie van de nieuwe fietsenstalling bij het station van Sassenheim kent een lange geschiedenis. Nadat wethouder Marlies Volten in mei van dit jaar een overeenkomst met ProRail sloot over de verhuur van de grond, is de bouw van de fietsenstalling in een stroomversnelling gekomen. Wethouder Volten is blij dat dit volgend jaar gerealiseerd kan worden. “Het heeft lang geduurd, maar nu weten we zeker dat we een prachtige fietsenstalling krijgen, die uitnodigt om op de fiets naar het station te komen.”

Reacties

Cookieinstellingen